nieuws

Omzet logistiek TPG groeit, winst daalt

Home

Het vertrek van Roberto Rossi als directeur Logistiek bij TPG is een direct resultaat van het ‘mismanagement’. Tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers werd het door de raad van bestuur nog een pijnlijke zaak genoemd. Feit is dat de afdeling Logistiek wél sterk groeide, maar dat die groei gerealiseerd werd met bedrijven die niet altijd rendabel waren.

Een van die logistieke klanten was het Franse Carrefour, een supermarktketen waarvoor TPG de logistiek verzorgde. De verschillende nieuwe klanten van het post- en logistieke bedrijf stuwden de omzet op met 2,7 procent naar 1,829 miljard euro over het afgelopen halfjaar. Het bedrijfsresultaat daalde met ruim 12 miljoen naar 41 miljoen euro.
De afdelingen Post en Express deden het beter dan verwacht. Volgens TPG kwam dat omdat de stroom kaarten en brieven minder hard daalde dan het bedrijf een half jaar geleden vermoedde. De afdeling Post kon, omdat het zorgt voor 80 procent van de winst, daarmee het resultaat van het hele bedrijf enigszins opfleuren. Toch gaf het bestuur te kennen dat de winstprognose voor de tweede helft van het jaar iets somberder is dan eerder was gemeld.

Reageer op dit artikel