nieuws

Nieuwe containerdienst Rotterdam-Dublin

Home

Vandaag starten Geest Ireland en Norfolkline Containers een nieuwe wekelijkse containerdienst tussen Rotterdam en het Ierse Dublin. Hiervoor is containerschip Maersk Westland (643 teu) gecharterd.

De nieuwe dienst is uitvloeisel van de samenwerking tussen de twee die in oktober 2000 is gestart. De Maersk Westland is geschikt voor diverse typen containers en vaart iedere vrijdag vanuit Rotterdam om zondagavond in Dublin aan te komen.
Voorheen gingen drie afvaarten per week tussen Rotterdam en Drogheda, bijna 50 kilometer ten noorden van Dublin. Door toenemende vraag zouden grotere containerschepen nodig zijn, maar in de haven van Drogheda kunnen slechts schepen niet groter dan 450 teu worden ontvangen. Daarom is nu gedeeltelijk uitgeweken naar Dublin. De Rotterdam-Drogheda service vaart nu twee keer per week en vertrekt op dinsdag en zaterdag vanuit Rotterdam.

Reageer op dit artikel