nieuws

Kulik volgt Rossi op als topman TPG Logistiek

Home

De Amerikaan David Kulik volgt bij TPG Roberto Rossi op, die gedwongen was zijn functie te beëindigen bij het bedrijf. Kulik is daarmee vanaf 1 september de nieuwe directeur Logistiek. Kulik is op dit moment directeur van het Transformation Through Standardisation-initiatief. Dat is begin dit jaar gelanceerd om de operationele marge van het onderdeel Logistiek te herstellen.

De overnames in Frankrijk, Duitsland en Italië hebben de logistieke divisie geen goed gedaan. De verschillende aangekochte bedrijven zouden niet best op elkaar aansluiten en daarom is een eenmalig bedrag van 65 miljoen euro gereserveerd voor reorganisatie.
Het bericht over Kulik en Rossi kwam tegelijkertijd naar buiten als de halfjaarcijfers van de post- en logistieke onderneming. De onderneming zag de omzet iets stijgen, van een ruime 5,7 naar een kleine 5,8 miljard, maar zag tegelijkertijd de winst na belastingen iets dalen van 288 naar 283 miljard.
Roberto Rossi kreeg een afscheidscadeau mee van 1,93 miljoen euro. Overigens zal iedere nieuwe TPG-bestuurder vanaf nu vallen onder de conceptcode Tabaksblad, zoals die onlangs is opgesteld, zo meld het Financieele Dagblad. Vergoedingen bij ontslag zullen maximaal een jaarsalaris bedragen.

Reageer op dit artikel