nieuws

Hitte zorgt voor run op ijs en frisdrank

Home

De voortdurende hitte zorgt vooral bij de supermarkten voor een run op ijs, zuivel, frisdranken en vruchtensappen. Zodra nieuwe voorraad in de schappen ligt, hebben dorstige kopers de producten zo weer ingeslagen. Toch levert de aanvoer van de producten geen problemen op.

Er wordt vooral meer ijs verkocht. Het gaat dan om een derde meer dan normaal. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) verwacht dat supermarkten dit jaar 15 procent meer ijs dan normaal zullen verkopen.De totale ijsomzet zou daarmee uitkomen op ruim 190 miljoen euro.
Ook karnemelk doet het goed, mede door de friszure smaak. Campina schat dat deze warme dagen zo’n 40 tot 50 procent meer karnemelk wordt verkocht dan normaal. Het gaat nu om zo’n 1,9 miljoen literpakken per week. Campina heeft geen moeite met levering aan de supermarkten. “Wij houden hier rekening mee in de productie”, aldus een woordvoerder. Bier, wijn, bronwater en gekoelde vruchtensappen gaan meer dan twintig procent harder dan normaal. Ook Heineken zegt geen problemen met de belevering te hebben omdat het bedrijf goed is ingesteld op pieken.

Reageer op dit artikel