nieuws

DVG wisselt ritten uit via internet

Home

De Vier Gewesten (DVG) krijgt een internetplatform waarop on line ritten kunnen worden uitgewisseld. De meer dan honderd personenvervoerders die bij DVG zijn aangesloten, krijgen daardoor de mogelijkheid om beter met elkaar samen te werken bij de aanname en uitvoering van ritopdrachten.

In het bijzonder voor interregionale ritten kan het internetplatform zorgen voor minder kosten en minder lege kilometers. Ook voor het gezamenlijk uitvoeren van grote interregionale vervoersprojecten biedt het platform uitkomst.
Het op internet gebaseerde rittenuitwisselingssysteem wordt ontwikkeld door Ortec. Daarvoor is een aantal maanden geleden een projectgroep opgestart met medewerkers van Ortec, DVG en de franchisenemers van DVG. Vanaf november 2003 kunnen alle aangesloten bedrijven aansluiten op de rittensite.

Reageer op dit artikel