nieuws

Drie nominaties voor Beste Leerbedrijf in de haven

Home

Voor de verkiezing van Beste Leerbedrijf van het Jaar in de havenbranche zijn drie Rotterdamse bedrijven genomineerd: Uniport Multipurpose Terminals, ECT en Vitesse. Deze maand worden de bedrijven door de jury bezocht, waarna op 5 september tijdens de Wereldhavendagen de winnaar bekend wordt gemaakt.

De prijs Beste Leerbedrijf van het Jaar is in 1996 ingesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Doel is de promotie van het beroepsonderwijs en het versterken van de relatie tussen leerbedrijven en opleidingsinstituten.
Voor de havenbranche wordt de verkiezing georganiseerd door opleidingsinstituut VTL. De winnaar wordt voorgedragen voor de landelijke verkiezing, die door Colo (Vereniging Kenniscentra Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) wordt georganiseerd. De winnaar hiervan wordt bekend gemaakt op 28 januari 2004.
De jury bestaat uit L. Lamers van FNV Bondgenoten, P. van der Sluis van AWVN en R. Tellekamp en M. Stokman van VTL. Bij de beoordeling wordt gelet op het opleidings- en arbeidsklimaat. Criteria zijn het opleidingsplan, de instroom van leerlingen, de begeleiding van leerlingen, het belang van opleiding voor het zittend personeel en het doelgroepenbeleid.

Reageer op dit artikel