nieuws

Deining om importeurschap Midac

Home

Het geharrewar rondom het exclusieve importeursrecht van het Italiaanse batterijmerk Midac lijkt nog niet helemaal van de baan. R&W heeft inmiddels het exclusieve importeurschap van de fabrikant gekregen maar volgens IBG is hun contract voor dit importeurschap nooit op de juiste manier opgezegd.

Het exclusieve importeursecht van het Italiaanse batterijmerk Midac ligt tegenwoordig bij R&W Batterijen volgens de fabrikant. IBG en AccuTrac denken daar anders over. Zij hadden beiden Midac in hun verkooppakket. Deze twee partijen raakten volgens hen in een gerechtelijk conflict door een ambivalente distributiepolitiek van de Italiaanse fabrikant. Het conflict ontstond volgens hen doordat Midac beide bedrijven al dan niet indirect het importeurschap had toegezegd. Inmiddels heeft IBG AccuTrac overgenomen en beiden dachten daarmee het probleem uit de wereld te hebben geholpen. De Italiaanse fabrikant besloot echter onlangs om het importeursschap aan te bieden aan R&W Batterijen, nadat het volgens Midac het contract met IBG heeft opgezegd. R&W verkoopt dezelfde batterijen ook al acht jaar onder haar eigen naam en krijgt nu het Italiaanse merk daarbij. IBG vindt op haar beurt dat de opzegging van hun importeurschap onrechtmatig is gegaan, in hun ogen zijn zij nog steeds de officiele importeur. Het bedrijf gaat nu de opgelopen schade proberen te verhalen bij de Italiaan.
(Meer in Transport+Opslag van 20 augustus).

Reageer op dit artikel