nieuws

Toyota introduceert 5 ‘coldstore’ modellen

Home

Toyota verbreedt haar serie van magazijntrucks met de zogenaamde Coldstore Cabin (koel- en vrieshuis cabine) voor haar 7FBRE reachtruck. De standaard 7FBRE serie bestaat uit 5 modellen, gekenmerkt door capaciteiten die variëren van 1200 tot 2500 kg met een hefhoogte tot 10500 mm bij de zwaarste modellen.

De zwaardere modellen (1.6, 2.0 en 2.5 ton) kunnen worden voorzien van de 7FBRE Coldstore Cabin versie. Hiermee komt Toyota tegemoet aan de gebruikerswensen met een verbeterd comfort en een verhoogde productiviteit in koel- en vrieshuiswarehousing met temperaturen tot –35 ºC. Om de betrouwbaarheid in de koel- en vrieshuizen te verzekeren en om de technologische prestatie en productiviteit te verbeteren, heeft Toyota speciale aandacht besteed aan de onderdelen welke aangetast zouden kunnen worden door de extreme omstandigheden. Alle 7FBRE Coldstore Cabins microschakelaars, elektrische componenten en motoren zijn special ontworpen om continue te kunnen functioneren bij temperaturen van –35 ºC. Ook de blootgestelde assen en veren zijn óf gemaakt van roestvaststaal, óf het oppervlak is speciaal behandeld om de lage temperaturen te weerstaan. Machinaal bewerkt oppervlakken worden beschermd door een anti-roest laag en poederverf beschermd alle bladmetalen onderdelen. Om het hydraulische systeem te laten functioneren onder extreem lage temperaturen is het voorzien van speciaal hiervoor bestemde olie, terwijl haar luchttoevoer wordt gefiltreerd om vocht eruit te halen. De Toyota ‘all-wheel braking systeem’ (4-wiel remsysteem) is een standaard veiligheidskenmerk op een 2.5 model, maar kan als optie worden geleverd op de andere zwaardere modellen (1.6 en 2.0 ton). ‘All-wheel braking’ is een belangrijk veiligheidskenmerk op extreem natte vloeren, waar het op een positieve manier de remstabiliteit verbeterd en daardoor ook de algehele veiligheid.

Reageer op dit artikel