nieuws

Omzetdaling en winststijging voor Vanderlande

Home

Ondanks dat de markt voor material handling systems onder druk staat wist het in Veghel gevestigde Vanderlande Industries vorig jaar een prima resultaat neer te zetten. Het bedrijf haalde minder omzet, maar wel een winststijging van ruim dertig procent.

De omzet liep in 2002 terug van 331 miljoen euro naar 282 miljoen euro. De winst steeg van 7,7 miljoen euro naar 10,1 miljoen euro. De oorzaak van deze omzetvermindering is dat het megaproject voor UPS in de VS afliep. De omzet van de order die het bedrijf binnensleepte voor het bagage afhandelingsysteem op de Britse luchthaven Heathrow gaat pas meetellen vanaf 2005. Naast de groei van de winst zag het bedrijf ook het aantal werknemers stijgen, met acht procent tot 1016 werknemers.

Reageer op dit artikel