nieuws

“Minister Peijs moet actie ondernemen tegen tol”

Home

Minister Peijs moet bij haar Duitse collega aandringen op uitstel van de maut. Dat schrijft het Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) in een brief aan het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. De organisatie vindt uitstel nodig omdat er nog te veel problemen zijn bij het betalingssysteem van de tolheffing.

De KNV acht het zeer onwaarschijnlijk dat de uitvoerende instantie Toll Collect erin slaagt om op tijd een goed werkend betalingssysteem op te zetten. Zeven weken voor de ingangsdatum van de maut, is nog geen enkele garantie afgegeven over het aantal On Board Units (OBU’s) dat beschikbaar komt en over de tijdige inbouw daarvan. Als er onvoldoende OBU’s zijn, ontstaan er concurrentieverstoringen tussen bedrijven. De wagens met zo’n kastje kunnen gewoon doorrijden op elke gewenste route, terwijl de andere partijen niet mogen afwijken van vooraf opgegeven routes en dus niet files kunnen ontwijken.
De KNV laakt ook het feit dat bedrijven zonder een Duitse bankrekening geen gebruik kunnen maken van het systeem van automatische incasso. Dit probleem is juist makkelijk op te lossen als Toll Collect zelf bankrekeningen opent in andere landen.

Reageer op dit artikel