nieuws

Kappa ontvangt Hygiëne-certificaat

Home

Kappa Vandra heeft als vierde bedrijf in Nederland het Hygiënecertificaat ontvangen. Het certificaat geeft aan dat Kappa Vandra voldoet aan de eisen van de Hygiënecode voor de Golfkartonindustrie. Kappa ontving het papier uit handen van directeur Schrijver van de Vereniging Golfkarton.

Directeur van Kappa was naar eigen zeggen ‘erg blij’ met de erkenning en zei daarbij dat zijn bedrijf nu kan voldoen aan de wensen van de klant van deze tijd. Het certificaat is in het leven geroepen omdat daarmee afnemers in de voedingsmiddelenindustrie meer zekerheid gebonden kan worden op het gebied van Hygiëne. Het is een antwoord op de maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van veiligheid van voedingsmiddelen. De code is gebaseerd op de HACCP-eisen en het sluit eveneens aan op de ISO 9000 systematiek, waarmee onder meer eisen worden gesteld aan de productielocatie en de productieomstandigheden.
Op initiatief van de Nederlandse Golfkartonindustrie heeft de Europese koepelorganisatie FEFCO een internationale Good Manufacturing Practices (GMP) ontwikkeld voor golf- en massiefkarton.

Reageer op dit artikel