nieuws

LBV: Einde monopoliepositie vakbonden

Home Premium

FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond melden de strijd aan te willen gaan met de Landelijke Belangen Vereniging (LBV). De reden hiervoor is dat de LBV met veertig van de twaalfduizend bedrijven in het beroepsgoederenvervoer een eigen CAO heeft afgesloten. FNV en CNV zeggen dat deze aparte CAO minder gunstig is dan de eigen, gezamenlijke CAO.

Volgens advocaat en woordvoerder van LBV, H. Vallenduuk, “wordt het tijd dat er een einde komt aan de monopoliepositie van de traditionele vakbonden”. De ‘aparte’ CAO onderscheidt zich grofweg op twee vlakken met de algemene, door de twee grote bonden afgesloten, overeenkomst. In de aparte CAO is de vergoeding voor een tweede chauffeur lager en er is een tijdslimiet aan het laden en lossen ingesteld. Gaat een chauffeur daar overheen, dan krijgt hij niets betaald voor de extra tijd dat hij moet werken.

Reageer op dit artikel