nieuws

Transport-kosten maut door-berekenen aan Daimler-Chrysler

Home

DaimlerChrysler heeft al in een vroeg stadium laten weten dat toeleveranciers van onderdelen de kosten van de maut (Duitse tol) mogen doorberekenen. De overeenkomst geldt voor al het vervoer dat in opdracht van DaimlerChrysler wordt gedaan.

De Duitse automobiel- en truckfabrikant laat weten dat de overeenkomst in het leven is geroepen voor het transport van materialen van en naar de productievestigingen van DaimlerChrysler AG, de onderdelenlogistiek en het vervoer van nieuwe voertuigen naar de eigen vestigingen en de dealers.
De maut zal op 31 augustus dit jaar worden ingevoerd. De jaarlijkse opbrengst van de tolheffing wordt in Duitsland geraamd op 3,4 miljard euro. DaimlerChrysler heeft laten weten dat het ten zeerste hoopt dat de Duitse overheid zich houdt aan het voornemen het belangrijkste deel van de maut ten goede te laten komen aan het Duitse wegennet.

Reageer op dit artikel