nieuws

SSA vindt nieuwe geldschieter

Home

Softwareleverancier SSA Global Technologies heeft in General Atlantic Partners een nieuwe investeerder gevonden. De particuliere investeringsmaatschappij heeft voor 75 miljoen dollar aandelen gekocht. Mede door de bedrijven die zijn aangesloten bij Cerberus Capital Management, dat een meerderheidsbelang heef, beschikt SSA nu over een investeringskapitaal van 12 miljard dollar.

Het investeringspotje van 12 miljard dollar is interessant nu SSA regelmatig wordt genoemd als overnamekandidaat van Baan, dat door moederbedrijf Invensys wordt afgestoten. SSA nam eerder al Infinium Software en de Interbiz-divisie van Computer Associates over.
“General Atlantic beschikt over een netwerk van wereldwijde professionele hulpbronnen en over een uitgebreide ervaring als strategische consulent voor IT-bedrijven, waardoor onze mogelijkheden om waardevolle voorstellen te kunnen doen verder zullen worden ondersteund”, stelt Mike Greenough, chief executive officer van SSA. “Wij werken graag met het managementteam van SSA samen bij het uitbreiden van de groeiende marktpositie”, stelt Marc McMorris General Atlantic.
General Atlantic Partners is een wereldwijd opererende financieringsmaatschappij die met name geld steekt in bedrijven op het gebied van informatietechnologie, communicatie-activiteiten en het uitbesteden van processen. William Ford en Marc McMorris, respectievelijk partner en directeur van General Atlantic Partners, zullen toetreden tot de raad van bestuur van SSA.

Reageer op dit artikel