nieuws

Scania en MAN samen in onderdelen

Home

Scania en MAN hebben aangekondigd te gaan samenwerken bij de ontwikkeling van onderdelen voor hun vrachtwagens. Dat meldt Scania in een perscommuniqué. ”Het is de bedoeling dat MAN assen gaat leveren aan Scania en dat Scania versnellingsbakken gaat leveren aan MAN. Welk type versnellingsbak en voor welke voertuigen staat nu nog niet vast. Wel is duidelijk dat het hier in eerste instantie gaat om een overeenkomst op het gebied van bouwvoertuigen”, aldus G. Boman van Scania.

Scania stelt verder dat uit een analyse is gebleken dat gezamenlijke onderdelenleveringen en ontwikkeling Scania stelt verder dat uit een analyse is gebleken dat gezamenlijke onderdelenleveringen en ontwikkeling van onderdelen flinke besparingen kunnen opleveren, bij behoud van merkidentiteit. Scania en MAN blijven gezamenlijk deze componenten ontwikkelen. Het is niet zo dat er een aparte fabriek door beide merken wordt opgezet om onderdelen te gaan produceren. Drie jaar geleden, kort voor de introductie van de MAN TG-A, benoemde MAN Hakan Samuelsson tot hoogste baas. Samuelsson werd weggekocht van Scania, waar hij de hoogste technische functie bekleedde.

Reageer op dit artikel