nieuws

SAF geeft garantie op remschijf

Home

Assenfabrikant SAF verbaasde vriend en vijand in Lyon met de aankondiging dat het garantie geeft op de remschijf tegen doorscheuren. Remsystemen die vanaf juni dit jaar uitgeleverd worden komen volgens SAF in aanmerking voor deze regeling.

Zelfs in Duitsland is het intussen zo ver dat grote trailerverhuurders massaal zijn weergekeerd tot de trommelrem. Nu is SAF behoorlijk afhankelijk van de productie van trailerassen met schijfremmen. Om de kwaliteit nu te garanderen, komt SAF met een garantie op de schijf tegen scheuren. Dat is dus abnormale slijtage. Wanner de schijf het begeeft dan is de garantie van SAF van toepassing. Begeven wil zeggen dat de schijf inscheurt als gevolg van oververhitting of van grote temperatuurverschillen. Dat is vaak een gevolg is van een slecht geharmoniseerd of afgesteld remsysteem. Speciaal voor dergelijke gevallen geeft SAF de garantie. Die is met zes jaar of een miljoen kilometer identiek aan de garantie die SAF op het kompaktlager geeft. Het bedrijf zegt een remschijf te hebben geconstrueerd die veel beter tegen grote temperatuursverschillen is bestand dan voorheen.

Reageer op dit artikel