nieuws

Nedcon zet 50 mensen op straat

Home

Nedcon is van plan 50 medewerkers te ontslaan. Het betreft voornamelijk mensen die op het hoofdkantoor in Doetinchem werken. Gisteren heeft de stellingenfabrikant een gesprek gehad met de vakbonden en is de ondernemingsraad om advies gevraagd.

De ontslagen zijn onderdeel van een al eerder bekend gemaakt reorganisatieplan waarmee Nedcon op jaarbasis 3 miljoen euro hoopt te besparen. Aanleiding is de al langer bestaande minder rooskleurige economische situatie, zoals in een persbericht wordt omschreven. Vooral de investeringen in kapitaalgoederen, de sector waartoe Nedcon zichzelf rekent, blijven achter. De groei van Nedcon in de afgelopen jaren is nu tot stilstand gekomen. Voor het lopende jaar wordt een omzetdaling van tenminste 10 procent verwacht. Ook het resultaat zal als gevolg daarvan fors onder druk komen te staan. Nedcon rekent er niet op dat de markt nog dit jaar tekenen van herstel zal tonen.
Een maand geleden al maakte Nedcon bekend dat de verwachtingen van financiële analisten niet konden worden waargemaakt. De stellingenfabrikant had gerekend op een flinke winstgroei in 2002, maar moest achteraf constateren dat slechts het niveau van 2001 is gehaald.

Reageer op dit artikel