nieuws

Meer fusies en overnames in Nederland

Home

In de periode 1 september 2001 tot en met 31 augustus 2002 hebben meer fusies en overnames plaatsgevonden dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit een onderzoek van Ernst & Young Corporate Finance. Het aantal fusies en overnames steeg van 24 naar 33. Nederland loopt met deze stijging overigens wel uit de pas met de rest van Europa.

In Europa als geheel daalde het aantal overnames en fusies van 436 tot 354. Het onderzoek van Ernst & Young werd onlangs gepresenteerd onder de naam ‘Mergers & Aquisitions in the Logistics Industry 2002’. Op het gebied van transacties gepleegd door Nederlandse ondernemingen viel Nederland terug op de internationale ranglijst. Bedrijven uit Nederland pleegden elf transacties in plaats van 25 een jaar eerder. De meeste fusies en overnames worden en werden gepleegd door postorganisaties en investeerders.

Reageer op dit artikel