nieuws

Test Linde E25S 336-03 (AC)

Home

Linde kiest voor prestaties en productiviteit. De E25S wisselstroomheftruck van Linde is een machine van uitersten. De ‘S’ staat overdrachtelijk borg voor ‘sterk, snel en stil’ maar ook voor ‘slokop’.

De prestaties van Lindes eerste wisselstroomtelg zijn opmerkelijk goed. De 2,5-tons-machine laat zich daarmee zelfs goed vergelijken met die van een verbrandingsheftruck (een IC: internal combustion). Getest werd de E25S (AC-wisselstroomversie). De E25 (DC-gelijkstroomuitvoering) hadden we er ter vergelijking bij. We reden en testten beide Linde-machines zoals te doen gebruikelijk in de maximale instelling. Deze metingen hebben tot de testeindresultaten geleid. Op ons verzoek heeft Motrac de programma-instelling ook nog tot circa 75 procent van de maximale waarden ingesteld. Dat konden we niet zelf, omdat de machine geen programma-keuzemenu voor de bestuurder kent. Met een identieke testrit – met de ietwat geknepen instellingen – leverde de AC-machine niet meer de eerder opgetekende topprestaties, maar de testscores bleven wel binnen heel acceptabele waarden en het energieverbruik nam daarbij met ruim twintig procent af. Linde legt met deze comfortabele en makkelijk bedienbare krachtige machine sterk de nadruk op topprestaties, die ze terdege realiseren. Voor wie dat minder belangrijk is en niet met wisselbatterijen wil werken, is er ook de conventionele E25-gelijkstroomversie, die naast deze E25S-wisselstroomversie te koop is.

Reageer op dit artikel