nieuws

Mogelijke koper voor Nedcon

Home

Een ‘derde partij’ heeft belangstelling voor de Doetinchemse stellingenleverancier Nedcon. De naam van deze potentiële koper wil het bedrijf nog niet prijsgeven. Tegelijk met de melding van het overnamebericht komt het bedrijf met jaarcijfers die een kleine stijging toonden.

Nedcon is heel serieus in gesprek met een nog onbekende partij die het bedrijf wil overnemen. Deze partij is bereid om 25 tot 27 euro per aandeel te betalen. Dat is ongeveer 60 procent van de beurskoers. Maar de bespreking liggen nog in een erg vroeg stadium en het bedrijf kan dus nog weinig zeggen over de verwachtingen.
Verder komt het bedrijf met de jaarcijfers. Het bedrijf haalde een uiteindelijk resultaat van 3,3 miljoen euro wat zo goed als gelijk is als het jaar daarvoor met 3,2 miljoen. Het bedrijfsresultaat nam met 5 procent toe tot 5,7 miljoen euro. De orderportefeuille loopt echter met 46,3 miljoen euro nog 19 procent achter op het vorige jaar. Veder meldt het bedrijf dat door een wanprestatie van een onderaannemer er i Amerika nog een vordering uitstaat van maar liefst 2,8 miljoen dollar.
Omdat het bedrijf nog geen verbetering ziet in de marktomstandigheden werkt het voorlopig aan stevige reductie van de kosten.

Reageer op dit artikel