nieuws

Kleuren detecteren in mini-formaat

Home

De kleurensensor CSM1 van Sick combineert een klein formaat met kleurendetectie. Dat kleine formaat is van belang, omdat de beschikbare ruimte voor inbouw van sensoren in verpakkingsmachines steeds kleiner wordt

In de verpakkingsindustrie moeten de verpakkingsmaterialen en de te verpakken goederen vaak aan de hand van hun kleur worden geïdentificeerd, gesorteerd en geïnspecteerd. Bovendien kunnen kleurveranderingen onder andere worden gebruikt als merkteken voor het activeren van een snij- of inpakproces. De CSM 1 werkt met een driekleuren LED als zenderbron. Er wordt rood, groen en blauw licht uitgezonden, dat wordt gereflecteerd door de doelobjecten. De microprocessor van de sensor analyseert het weerkaatste licht op spectrum, verzadiging en helderheid en vergelijkt deze met eenvoudig in te voeren referentiewaarden en toleranties. Wanneer deze waarden overeenkomen, wordt er een schakelsignaal gegenereerd. Inlichtingen: Sick, Bilthoven, tel. (030) 229 25 44, www.sick.nl

Reageer op dit artikel