nieuws

Hasso Plattner stapt op bij SAP

Home

Hasso Plattner legt op 9 mei zijn functie neer als co-CEO (chief executive officer) van SAP. Plattner verdwijnt niet helemaal uit beeld. Hij wordt de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht en is daarmee opvolger van Dietmar Hopp, die samen met Plattner SAP heeft opgericht.

De geruchten over het aftreden van Plattner deden al langer de ronde, maar werden tot nu toe altijd ontkend door SAP. Daarbij wees de Duitse marktleider in bedrijfssoftware op het contract van de topman, dat een looptijd had tot eind 2004. Anderhalve maand geleden werd al bekend gemaakt dat Plattner zijn taken op het gebied van technologie en productontwikkeling overdroeg aan ‘coming man’ Shai Agassi. Sinds 1998 vervulde Plattner de functie van CEO samen met Henning Kagermann, die in 1982 bij SAP terecht kwam. Kagermann wordt nu alleen verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. “We hebben de juiste organisatie om te profiteren van de volgende technologie-golf, we doen het goed en we winnen terrein in een moeilijke markt. Dat bij elkaar maakt dit het juiste moment om mijn taken over te dragen aan Kagermann”, aldus Plattner. Met Plattner verliest SAP een markant figuur. Bekend is zijn tirade tegen de complete vakpers, die een paar jaar geleden schreef dat SAP het internet had gemist. Ook schroomde hij niet om in het openbaar mensen als Bill Gates van Microsoft tot de orde te roepen.

Reageer op dit artikel