nieuws

Draadloze alarmmelder

Home

Automatiseringsbedrijf CimPro uit Breda presenteert de nieuwe alarmmelder, type Wikon Xenon. Bijzonder is dat deze melder standaard is uitgerust met een gsm-modem en een ingebouwde batterij. Hierdoor is het product ideaal voor afgelegen terreinen waar geen telefoon- en stroomkabels zitten, bijvoorbeeld bij containeropslag.

De alarmmelder stuurt bij storingen sms-berichten naar een of meerdere gsm-toestellen. Voor de configuratie van de alarmmelder is geen speciale software nodig. De unit wordt geconfigureerd aan de hand van sms-berichten, terwijl configuratie van alle gsm-nummers die een boodschap moeten krijgen, op afstand gebeurt. Medewerkers kunnen via het sturen van een sms-bericht ook opdrachten aan de melder geven, zoals het starten en stoppen van een alarm. De Wikon Xenon kan, volgens CimPro, vijf jaar lang elke dag 1 sms versturen, zonder dat de batterij vervangen hoeft te worden.
Wanneer het beheer van de wachtdiensten gebonden is aan week- en maandkalenders, kan de alarmmelder gekoppeld worden aan het pakket Messenger. Als de Wikon Xenon een sms-beriocht verstuurd naar Messenger, zorgt deze voor het doorsturen van de melding naar de op dat moment juiste persoon. De ontvanger stuurt vervolgens een bericht naar Messenger terug om aan te geven dat het sms-bericht is ontvangen. Gebeurt dit niet, dan stuurt Messenger een bericht naar de volgende op de lijst, totdat het alarm bevestigd is. Messenger maakt het ook mogelijk dat alarmen doorgestuurd worden via fax of e-mail.
Meer informatie: CimPro, Breda, tel (076) 531 77 88, www.cimpro.com

Reageer op dit artikel