nieuws

DaimlerChrysler vergroot aandeel in Azië

Home

DaimlerChrysler heeft haar aandeel in de bedrijfswagentak van Mitsubishi Motors Corporation vergroot tot 43 procent. Deze tak, Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation moet voor het Duits-Amerikaanse bedrijf de markt in Azië verder openen. De volgende stap zal zijn een aandeel te nemen in de bedrijfswagentak van Hyundai.

Als gevolg van schommelende beurskoersen wist DaimlerChrysler nog een besparing van 50 miljoen euro te behalen en betaalde het uiteindelijk 710 miljoen. Het Duits-Amerikaanse bedrijf hecht er belang aan haar aandeel in de Japanse en Koreaanse bedrijfswagenmarkt te vergroten omdat de Aziatische markt op dit moment de snelst groeide markt in de wereld is. Binnen enkele weken zal het bedrijf ook haar aandeel vergroten in de bedrijfswagentak van Hyundai Motor Company. Deze stap zal naar verwachting 400 miljoen euro kosten.

Reageer op dit artikel