nieuws

Winst Swisslog lager dan verwacht

Home

Swisslog heeft in 2002 een lager resultaat gehaald dan de magazijninrichter vooraf had ingeschat. De omzet groeide slechts 1 procent meer dan het voorgaande jaar.

De omzet van system integrator Swisslog groeide vorig jaar met 1 procent tot CHF 948.6 miljoen. De omzet van de divisies material handling en robots daalden dat jaar met maar liefst 7 en 17 procent. Ook de inmiddels afgestoten divisie Color Logistics behaalde slechte cijfers. De kleine omzetstijging werd dan ook binnengehaald met de divisies supply chain solutions en supply chain software die stegen met 15 en 24 procent. Dit succes heeft het bedrijf vooral te danken aan grote terugkerende opdrachten van klanten als Wal-Mart maar ook grote opdrachten van nieuwe klanten als Coca-Cola De uiteindelijk winst zal met een kleine 40 miljoen CHF lager zijn dan ze vooraf hadden ingeschat. Vorig jaar lag de winst nog op 63.4 miljoen CHF. De daling komt volgens het bedrijf vooral door lagere winstmarges in voornamelijk Material Flow Systems en door herstructureringskosten en extra eenmalige kosten.

Reageer op dit artikel