nieuws

Voedsel en kleding bij Tibbett & Britten

Home

Tibbett & Britten (T&B) is van oudsher sterk in voedsel/drank en kleding. Het bedrijf is in 1963 opgericht door John Tibbett en Frank Britten. Unilever kocht driekwart van het bedrijf, als eigen transportafdeling. In 1984 kwam T&B weer op eigen benen via een management buy-out.

Nieuwegein was in 1995 een van de eerste vestigingen buiten Engeland. In Nederland doet Tibbett & Britten mee aan Foodnet, om deelladingen droge kruidenierswaren te bundelen. In de Benelux werken 360 medewerkers. Klanten zijn onder meer Schuitema, Jamin en Vögele Mode en internationaal, concerns als Unilever, Tesco, Gillette en Levi Strauss.
T&B concentreert zich op logistiek en bevoorrading en stoot activiteiten als modedistributie af. Onderdeel van die nieuwe strategie is bijvoorbeeld, dat T&B, nabij Londen een totaal winkelcentrum (330 verschillende winkels) bevoorraadt.
Het hoofdkantoor staat in het Engelse Elstree. T&B haalde in 2001 een operationele winst van 60,6 miljoen euro (+10 procent). Het eerste halfjaar van 2002 werd een omzet van bijna 1,2 miljard behaald (+7 procent, vergeleken met dezelfde periode 2001). De omzet wordt voor ongeveer de helft uit buitenlandse activiteiten behaald, vooral in de VS en Europa.
Meer informatie: www.tibbett-britten.com

Reageer op dit artikel