nieuws

Onvolgroeide soldaten nekken kledingmagazijn

Home

Defensie moet uit nood een extra aankleedpunt in Utrecht openen om de levering van uniformen aan soldaten weer op gang te brengen. Het IT-systeem van het anderhalf jaar geleden geopende kledingcentrum KPU (kleding en persoonlijke uitrusting) in Soesterberg kan de druk niet aan, waardoor afleveringen in de knoei kwamen.

Via het systeem kunnen soldaten kleding bestellen, die vervolgens per post wordt thuisbezorgd. Oorzaak van de problemen is het moment waarop de rekruten tot nu toe werden opgemeten. Dat gebeurde tijdens de keuring, waarna direct de order werd geplaatst. Defensie heeft daarbij over het hoofd gezien dat het tijdstip van eerste oefening soms een half jaar later was en dat veel rekruten in tussentijd doorgroeiden. Het gevolg was dat de opgestuurde kleding te klein was en geretourneerd werd. De daarmee gepaard gaande administratieve rompslomp kon het IT-systeem niet aan. Nieuwe soldaten worden nu voorlopig op het tijdelijk aankleedpunt in Utrecht opgemeten en krijgen direct een volle plunjebaal mee naar huis. KPU moet daardoor zodanig worden ontlast, dat nabestellingen van bestaande soldaten wel kunnen worden afgehandeld.

Reageer op dit artikel