nieuws

Nieuwe remote accessdienst

Home

KPN introduceert MxFlex, een nieuwe remote accessdienst voor de zakelijke markt. Hiermee kan vanaf elke gewenste locatie rechtstreeks verbinding worden gemaakt met het bedrijfsnetwerk. Zo kunnen bijvoorbeeld medewerkers onderweg in de (vracht)auto toegang krijgen tot het eigen netwerk.

Met MxFlex remote access kunnen medewerkers via een inbel-, breedband-, of mobiele verbinding toegang krijgen tot het netwerk van het eigen bedrijf. Voordeel is dat het abonnement per medewerker verschillend kan zijn. Personeel dat vanuit de auto contact zoekt met het bedrijfsnetwerk, kan dit via een GPRS-( general packet radio service)aansluiting, terwijl vanuit andere locaties (bijvoorbeeld vanuit huis) via ADSL (vaste kosten, veel bandbreedte) kan worden ingelogd. Incidentele gebruikers kiezen voor de PSTN of ISDN-inbelvariant.
Omdat MxFlex gebruik maakt van een gesloten netwerk (dus niet via internet), hebben andere gebruikers geen invloed op de stabiliteit van het systeem. Bovendien is de kans op virussen en hackers volgens het bedrijf nauwelijks aanwezig. KPN heeft inmiddels MxFlex-contracten met negen bedrijven afgesloten.
Meer informatie: KPN, Den Haag, www.kpn.com, trefwoord MxFlex of e-mail pmc_connect@kpn.com.

Reageer op dit artikel