nieuws

Nieuw magazijn voor Basf

Home

De eerste steen is gelegd voor een nieuw dc van Basf Coatings. Het bedrijf bouwt in het Duitse Münster een geautomatiseerd hoogbouwmagazijn van twintig miljoen euro. Het is voor het bedrijf met afstand de grootse investering sinds 15 jaar.

De opslagcapaciteit van het nieuwe dc omvat circa 12.600 ton lak- en verfproducten op 30.500 palletposities. Het dc wordt 30 meter hoog, 117 meter lang en 47 meter breed. Per jaar zal de omslagcapaciteit zo rond de 100.000 tonnen stukgoed liggen, wat betekent dat er dagelijks 2.000 palletbewegingen zullen zijn. Met de inrichting van het gebouw waarin voornamelijk lakken worden opgeslagen, zal heel veel aandacht uitgaan naar de veiligheid. Zo wordt het zuurstofgehalte in het magazijn permanent met dertien procent gereduceerd als brandpreventie. Verder is er de verplichte sprinklerinstallatie en een continue luchtververser.

Reageer op dit artikel