nieuws

Innovatieve kaasopslag

Home

WOERDEN – In samenwerking met Elten Systems en Nedcon heeft Lalesse een vernieuwende geautomatiseerde opslagfaciliteit voor Kaasopslag Woerden opgeleverd.

Voordat kaas kan worden verkocht, wordt het tijdens het rijpingsproces in een magazijn regelmatig behandeld. Kaasopslag Woerden wilde haar onbetrouwbare apparatuur moderniseren en tegelijk de opslagcapaciteit verhogen. Daarom is het bestaande tweegangensysteem uitgebreid naar drie gangen, met drie nieuwe Lalesse magazijnkranen. Het opnamemiddel is gebaseerd op een standaard telescoopvorksysteem. Deze telescopische vorken zijn uitgerust met eenvoudige trekgrepen. De Kazen worden opgeslagen op speciale kaaskarren. Deze kaaskarren hebben ingebouwde wielen; zo kan eenvoudig heen en weer worden gerold. De telescopische vorken schuiven onder een kaaskar uit. De trekgrepen stellen de vorken in staat om een kar van onderuit vast te houden. De kar wordt dan op het platform getrokken van de kraan. Innovatief is de techniek van de telescopische vorken om het laden en lossen van een kaaskar in één beweging te doen. Het systeem werkt doordat de ene kar de ander eraf duwt. Een kar die op het platform wordt getrokken, duwt de eerder opgehaalde kar die op het kraanplatform staat, eraf. Deze actie van erop trekken en eraf duwen bespaart tot 50 procent in de cyclustijd van het opnamemiddel.

Reageer op dit artikel