nieuws

Frans Maas neemt belang in Eurotolis

Home

Logistiek dienstverlener Frans Maas in Venlo neemt een belang van 20 procent in het Litouwse Eurotolis. Daarmee is het bedrijf nu in alle Baltische Staten vertegenwoordigd. De deelname past in de strategie van het bedrijf om zich in Centraal- en Oost-Europa verder te versterken.

“Eurotolis is in feite een soort Frans Maas in Litouwen”, vertelt Frans Maas-topman Henk Benjamins, “dus sluit het mooi aan op onze activiteiten. Het is een internationaal expeditiebedrijf voor stukgoed en douaneafhandeling, voor land-, lucht- en zeevracht.” Het bedrijf telt 11 medewerkers en heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 2 miljoen euro. Volgens Benjamins gaat Eurotolis volledig meedraaien in het FM-netwerk, alsof het 100 procent Frans Maas is. “En als het van beide kanten bevalt, kunnen we er binnen nu en een aantal jaren een meerderheidsbelang in nemen.”
Frans Maas zit nu in bijna geheel Centraal- en Oost-Europa. “Alleen in Servië, Bosnië-Herzegovina en Albanië zijn we nog niet vertegenwoordigd, maar daar willen we, vanwege de instabiliteit, ook nog niet zitten.”

Reageer op dit artikel