nieuws

Twee fabrikanten kruipen in één dc

Home

Lever Fabergé en Kimberly-Clark gaan hun goederenstromen samenvoegen. Beide fabrikanten betrekken in maart een nieuw dc in Raamsdonkveer, dat wordt gerund door Hays Logistics. Niet alleen de opslag wordt samengevoegd, maar ook de bestelfrequenties en aflevermomenten worden op elkaar afgestemd.

Lever Fabergé, fabrikant van wasmiddelen en shampoos, en Kimberly-Clark, bekend van toiletpapier, besloten twee jaar geleden hun goederenstromen te versmelten. Ze gaan daarmee verder dan gebruikelijk is in een public warehouse. De fabrikanten hebben de bestel- en aflevermomenten gesynchroniseerd, zodat ook de leveringen aan retailers gecombineerd kunnen worden. De leverfrequentie kan daardoor omhoog, terwijl het aantal transportbewegingen vermindert. Doel is niet om de logistieke kosten te verlagen, maar om de servicegraad te verhogen.
Het ‘manufacturers consolidation centre’ in Raamsdonkveer wordt 40.000 vierkante meter groot en telt 45.000 palletplaatsen.

Reageer op dit artikel