nieuws

TPG verwerkt 200 miljoen wenskaarten

Home

In de kerst- en nieuwjaarsperiode verwerkten de medewerkers van TPG Post 200 miljoen Kerst- en nieuwjaarskaarten. Nederland verstuurde massaal zijn wensen per post. Nieuw is de combinatie van fysieke en digitale post. Deze combineert het gemak van een e-card combineert met het persoonlijke effect van een ‘fysieke kaart’. Tienduizenden kaarten werden via de computer besteld en door de postbode bezorgd.

Marktonderzoek toont aan dat de consument een ‘echte’ kerstkaart meer waardeert dan andere vormen van communicatie.

Kerstacties
Dit jaar was er voor het eerst een actie in samenwerking met Multi-Vlaai, welke bijzonder succesvol is verlopen. Bij inlevering van vijftien of meer gefrankeerde kerstkaarten en een actiekaart kreeg de consument een kwart vlaai cadeau. In totaal zijn er ruim 3 miljoen kerstkaarten bij de Multi-Vlaai-vestigingen ingeleverd.

Een andere kerstactie was de populaire Thuisagenda van TPG Post. In 2001 bleek deze een succes: 36% gebruikt de agenda elke dag. Er zijn dit jaar ruim 1 miljoen exemplaren uitgedeeld.

Reageer op dit artikel