nieuws

Securicor wil Geldnet overnemen

Home

Het Britse beveiligingsbedrijf Securicor lijft naar alle waarschijnlijkheid de Nederlandse waardetransporteur Geldnet geheel in. Securicor bezit al 25% van de aandelen. Het bedrijf is in vergevorderde besprekingen over de overname van de belangen van de twee andere aandeelhouders TPG Post, dat 50% bezit, en Falck Nederland, dat 25% in handen heeft.

Geldnet maakte dit dinsdag bekend. Het overnamebedrag is niet openbaar gemaakt. Volgens directeur P. Verzendaal van Geldnet kan zijn onderneming zich na de overname verstevigen op de Nederlandse markt, die sterk in beweging is. Geldnet kan op zijn nieuwe eigenaar terugvallen als het gaat om inkoopkracht, technologie en de ontwikkeling van nieuwe systemen.

De overname heeft geen gevolgen voor het personeel. Wel denkt Verzendaal dat de naam Geldnet op termijn verandert in Securicor. “Wij behouden onze zelfstandigheid.”

Geldnet ontstond in 1990 uit een fusie van de geldtransportactiviteiten van de huidige drie aandeelhouders. Er werken inmiddels 1100 mensen. De jaaromzet bedraagt 65 miljoen euro. Geldnet beheerst met Brink’s Nederland de Nederlandse markt voor geldtransporten.

Het aan de beurs in Londen genoteerde Securicor heeft wereldwijd 125.000 mensen in dienst en een jaaromzet van 2,2 miljard euro. Het bedrijf is geen onbekende in Nederland. In 2001 werd het eigenaar van het Nederlandse beveiligingsbedrijf Randon, dat inmiddels zijn naam heeft veranderd in Securicor.

Reageer op dit artikel