nieuws

Oplossing mobiliteitsprobleem A2 stap dichterbij

Home

Demissionair minister De Boer van Verkeer en Waterstaat heeft samen met vertegenwoordigers van de betrokken regio een bestuursovereenkomst ondertekend voor de oplossing van de problemen op de A2 in Maastricht.

Hierin zijn afspraken vastgelegd over de studie naar en de aanpassingen aan de A2 en de daarmee samenhangende gebiedsontwikkeling. Om de mobilteitsproblemen op de A2 op te lossen, willen regionale overheden graag een tunnel. De Boer zorgt er dan ook voor dat dit alternatief niet alleen financieel maar ook procedureel mogelijk wordt gemaakt. Het ministerie reserveert voor dit project een rijksbijdrage van 292 miljoen euro in de periode 2007-2011 voor dit project.

Met de ondertekening van deze bestuursovereenkomst is een eerste belangrijke stap gezet in de oplossing van het mobiliteitsprobleem op de A2. Namens de regio tekenden de commissaris van de Koningin Van Voorst tot Voorst en de burgermeesters Leers van Maastricht en Kockelhorn van Meerssen.

Reageer op dit artikel