nieuws

Behoudend uiterlijk voor Volkswagen T5

Home

Volkswagen heeft de eerste foto vrijgegeven van de T5, de opvolger van de huidige generatie Transporter, die nu alweer bijna dertien jaar op de markt is. Deze Multivan verwacht importeur Pon van de zomer in de showrooms te hebben, de Transporter komt tegelijkertijd en niet pas in het najaar.

De gelijke oplevering van de Multivan en Transporter heeft tot doel Mercedes dwars te zitten, dat naar verwachting in maart de nieuwe Vito introduceert. Op het eerste gezicht oogt de T5 wat conventioneler dan het bijna frivole studiemodel dat de afgelopen jaren door VW op diverse beurzen werd getoond. Bij de Volkswagen Multivan kan gekozen worden uit vijf motoren. Twee benzinemotoren en drie diesels. VW gelooft nog steeds niet in de common-rail motoren waar de concurrenten zo mee te koop lopen. De beide vijfcilinders leveren 131 of desgewenst zelfs 174 pk. Het onderstel van de Multivan kan diverse veiligheid verhogende elektronische snufjes worden voorzien. De Multivan is 4,89 meter lang en 1,91 meter breed. Daarmee is de T5 achttien centimeter langer dan de kortste T4. Of deze lengteverbetering aan de laadruimte ten goede komt, is nu nog niet te zeggen. Op dit moment is nog niet bekend met welke wielbasisvarianten Volkswagen de nieuwe Transporter gaat aanbieden. De keuze in wielbasis gaf VW altijd een voorsprong op de Mercedes Vito, die alleen met een drie meter wielbasis leverbaar was. Dat verandert nu. Omdat de nieuwe Vito komt, ook als antwoord op de tweeling Opel Vivaro en Renault Trafic, op de markt komt in een normale en in een verlengde uitvoering. Duidelijk is dat de marktleiders op de bestelautomarkt zoveel mogelijk uitvoeringen en daarmee zoveel mogelijk keuze voor de klant willen creëren. Vast staat dat na de succesvolle lancering van de nieuwe Ford Transit, Volkswagen en Mercedes tegelijkertijd een aanval doen in het populairste bestelautosegment.

Reageer op dit artikel