nieuws

Bart Hogendoorn Managing Director SAP Nederland B.V.

Home

Bart Hogendoorn (41) is benoemd tot Managing Director van SAP Nederland. Hij rapporteert aan Michael Kleinemeier, President EMEA Central. Dit is een gevolg van het besluit van SAP tot een hernieuwde focus op landenorganisaties. Voor SAP Benelux betekent dit dat het management team op lokaal niveau gaat opereren.

De reden voor deze heroriëntatie is enerzijds een reactie op de huidige marktontwikkelingen en heeft anderzijds te maken met het verschil in marktkarakteristieken binnen de Benelux. De hernieuwde focus op landenorganisaties moet ervoor zorgen dat SAP nog beter kan inspelen op de behoeften van de lokale markt. De koerswijziging van SAP Benelux maakt deel uit van een wereldwijde strategie van SAP AG. Binnen deze strategie staat een mondiale marktbenadering centraal, die wordt geoptimaliseerd door een lokale aanpak.

Bart Hogendoorn werkt sinds 1998 bij SAP en was werkzaam als Vice President Business Development van de Industrie Business Unit Financial Services. Hogendoorn verdiende zijn sporen in nationale en internationale managementposities op het gebied van marketing en sales in de IT Industrie.

Reageer op dit artikel