nieuws

Aansluiting Betuwelijn start pas in 2006

Home

Voor de Duitse aansluiting op de Betuweroute zal pas in 2006 de eerste spade de grond in gaan. Omdat de Betuweroute in Nederland volgens planning al in december 2006 klaar zal zijn, zal dit voorbij de grens onherroepelijk capaciteitsproblemen opleveren.

Dat blijkt uit plannen rond het traject Emmerich-Oberhausen. Dit traject zal in delen worden aangeboden zodat bouwbedrijven daar apart op kunnen inschrijven. Pas in 2006 is duidelijk welke ondernemingen mogen bouwen. In totaal gaat Duitsland bijna 1,3 miljard euro uitgeven voor het spoortraject. Begonnen wordt aan de kant van Oberhausen. Daarna wordt voor 112 miljoen de capaciteit tussen Emmerich en Oberhausen vergroot. Vervolgens zal 783 miljoen worden uitgetrokken voor uitbreiding van de twee bestaande lijnen met een derde spoor, inclusief geluidswallen. Tenslotte wordt, als daar behoefte aan is, de snelheid van de HSL, die over hetzelfde traject rijdt, aangepast. Pas in 2010 kan het baanvak Emmerich-Oberhausen volledig in gebruik worden genomen.

Reageer op dit artikel