nieuws

Verzekeraars mijden bussen en koeriers

Home

Busbedrijven en koeriers worden steeds vaker door verzekeringsmaatschappijen geweigerd of financieel uitgeknepen. Dit zeggen vervoersorganisaties TLN en KNV. Zij hebben zich beklaagd bij de verzekeraars en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. De hoge schadeclaims bij busongelukken en de vele schades bij koeriers zorgen er voor dat steeds meer bedrijven in deze sectoren in moeilijkheden komen.

Starters wordt keihard de deur geweigerd en bestaande bedrijven krijgen premiesverhogingen van tientallen procenten voor hun kiezen. Het gevolg is dat er koeriers en busbedrijven onverzekerd gaan rijden om hun bedrijf overeind te houden, aldus Transport en Logistiek Nederland en Koninklijk Nederlands Vervoer, waar bedrijven uit de sectoren zijn aangesloten.

De twee brancheverenigingen hebben hun beklag gedaan bij het Verbond van Verzekeraars en minister De Boer van Verkeer en Waterstaat. Het ministerie heeft inmiddels opheldering gevraagd bij de verzekeraars. Volgens de verzekeringsmaatschappijen is het logisch dat de premies stijgen als de schadeclaims sterk stijgen. Bij busongelukken zijn de claims zo hoog vanwege het grote aantal mensen dat bij een ongeluk betrokken zijn. Koeriers staan bekend als brokkenpiloten en zorgen dus ook voor hoge schadeclaims.

Reageer op dit artikel