nieuws

Solvin beperkt vrachtautoverkeer

Home

Solvin Italië en de Zwitserse GRP Group hebben een multimodaal systeem ontwikkeld om PVC via de weg en rail te vervoeren. PVC arriveert vanuit de fabrieken per trein in Tavazzano, waar het per trein of per weg verder wordt gestuurd. Het laatste stuk zal in ieder geval via de weg. Dit systeem maakt tussentijds opnieuw laden overbodig, wat de service vergroot. Zo wordt jaarlijks 150.000 ton PVC gedistribueerd en 7000 vrachtwagenritten bespaard.

Vooral de ritten door het Alpengebied worden verminderd. De fabrieken staan in Tavaux (Frankrijk), Jemeppe (België) en Ludwigshafen (Duitsland), waar de containers niet meer over de weg, maar via de trein naar Italië worden vervoerd. In totaal gaat het om een beparing van 5.700.000 km/per jaar, die sinds september per trein worden gemaakt.

Solvin werkt voor het SIRIO (Solvin Italia Railway Intermodal Operations) gedoopte project samen met GRP, aangezien deze een innovatieve container kon ontwikkelen die zonder ‘binnenvoering’ kan worden gebruikt om het PVC te vervoeren. Dat bespaart afval.

Reageer op dit artikel