nieuws

Profuse neemt VBS Bouw & Installatie over

Home

Baan-partner Profuse neemt per 1 januari 2003 de Bouw & Installatie-activiteiten van Vanenburg Group in Nederland (VBS Bouw & Installatie) over. Tevens starten Vanenburg Group en Profuse een strategische samenwerking doordat de Vanenburg Group een financieel belang in Profuse neemt. Profuse vergroot hiermee klantenkring binnen handel, industrie, bouw, installatie en dienstverlening.

Voor de klanten van Profuse, inclusief die van VBS Bouw & Installatie, betekent deze overname een nog grotere bundeling van expertise en vergroting van de continuïteit in IT-ondersteuning. Juist in een periode waarin veel IT-bedrijven in problemen verkeren, is deze overname een sterk signaal voor klanten en personeel. De overname voegt 114 bedrijven uit de bouw- en installatiebranche aan de klantenportefeuille van Profuse toe. Totaal bedient het bedrijf daarmee zo’n 500 Baan-gebruikers.

De bestaande fullservice dienstverlening van Profuse op de terreinen van licentieverkoop, support, ontwikkeling, consultancy, beheer en opleiding wordt ook aangeboden aan de Bouw & Installatie-klanten. Profuse werkt de komende maanden in overleg met de Bouw & Installatie-klanten aan een langetermijnplan waarmee deze branche een IT-oplossing en de bijbehorende ondersteuning krijgt die continuïteit biedt, concurrerend en vernieuwend is.

De overgang van de Bouw- en Installatieklanten naar een grotere Baan-partner is overeenkomstig de wens van de gebruikersvereniging Baan World Users (BWU). De BWU reageert enthousiast op de overname.

Profuse Nederland heeft 130 medewerkers, afgezien van de medewerkers die vanuit VBS overkomen. Door de synergie tussen de activiteiten van Profuse en VBS is een snelle en eenvoudige integratie mogelijk. Profuse blijft een slagvaardig bedrijf waarbij de klant voorop staat en de dienstverlening gekenmerkt wordt door: resultaatgerichtheid, oplossingsgerichtheid en full service.

Reageer op dit artikel