nieuws

Franse vrachtwagenchauffeurs dreigen met acties

Home

Franse vrachtwagenchauffeurs dreigen vanaf volgende week vrijdag acties te gaan voeren. Ze zijn verwikkeld in een loonconflict met hun werkgevers. Staatssecretaris Bussereau (Transport) heeft de vrachtwagenchauffeurs dit weekeinde opgeroepen niet naar het wapen van blokkades te grijpen. Dat zou volgens hem een maand voor het kerstfeest “een steek in de rug” zijn van de toch al kwestbare Franse economie.

De Franse regering vreest voor een herhaling van de acties in 1996 en 1997. Toen werden grote delen van de economie getroffen door dagenlange wegblokkades.

Inzet zijn onder meer een dertiende maand en een salarisverhoging van 12% in 2003. De vakbonden verschillen onderling op gebied van eisen. De werkgevers verschillen van mening over de hoogte van de eisen en over de manier waarop zij deze willen benaderen.

Reageer op dit artikel