blog

Perspectief voor logistiek!

Home

Perspectief voor logistiek!
Perspectief voor logistiek! Blogpost van Frank Wiegerink (TLN)

Niet dat ik daar zelf aan twijfel. Geen misverstand daarover. Maar soms merk ik bij minder ingewijden nog wel eens een aarzeling over het grote belang van slimme logistiek. Misschien misken ik bij mezelf een lichte vorm van beroepsdeformatie?

Vanwaar dan mijn euforie? Omdat ik geloof dat bij de politiek, de overheid het kwartje kennelijk echt is gevallen. De laatste weken was ik getuige van twee politieke opstekertjes. Op het recente congres van TLN hield Jan Kees de Jager een enthousiast verhaal over ondernemerschap. "Hoe meer banen, hoe meer groei" was zijn credo. Wat hij daarna zei was helemaal duidelijke taal. Nederland moet het met name hebben van doorvoer, van transport en logistiek. "Transport en logistiek is één van de allerbelangrijkste pijlers waarop het succes van Nederland is gebouwd". Duidelijker kan het niet! 

Voor mij is de Jagers statement het bewijs dat het belang van logistiek ook in Den Haag nu echt wordt ingezien. Bingo!

 

Het tweede opstekertje was de behandeling door de Tweede Kamer van het MIRT, de meerjarenplannen voor de infrastructuur. Bij het MIRT dienen alle partijen hun wensenlijstjes in. Je ziet dan dat fracties zich ook sterk maken voor regionale belangen of hun voorkeur laten doorschemeren voor een bepaalde vervoermodaliteit. Ik was erg benieuwd hoe Camiel en Tineke hierop zouden reageren, zeker nu er in de komende jaren gigantische bezuinigingen aankomen. Eurlings nam afstand van ‘Haagse beelden’ als liever asfalt of liever rails of water.  Petje af voor Camiel en Tineke. Ik vond het een verademing om te horen hoe zij uitgaan van totaaloplossingen en daaraan willen vasthouden. Niet of/of maar en/en. Ze straalden uit te begrijpen dat het bij transport en logistiek gaat om het beheersen van de totale keten. Ach, denk ik dan, of het nou Jan Kees is of Camiel of Tineke: dan horen ‘ze’ het eens van een ander!

 

Reageer op dit artikel