blog

Yes, we can!

Home

Yes, we can!

Het kan u niet ontgaan zijn dat Barack Obama een bijzondere invloed op zijn omgeving heeft. Hij heeft dat ook op mij. De uitspraak: “Yes We Can” komt uit een bijzondere toespraak.

 

Deze toespraak hield hij in de nacht van de primary in Nashua (New Hampshire). Onderstaand filmpje is op YouTube al meer dan 2,5 miljoen keer bekeken. Het is trouwens nog steeds de moeite waard om het fragment nog eens een keer te bekijken.

 

Dit heeft heel wat teweeg gebracht. Er is na die bewuste avond al heel wat gebeurd in de USA. Barack heeft inmiddels bewezen dat de Amerikaanse droom werkelijkheid kan worden. Hij zegt: “Change is what can happen”. De pessimisten onder u zullen zeggen: we moeten nog zien wat hij kan bewijzen.

 

Dat soort uitspraken hoor ik ook wel eens bij de start van verbeterprocessen door middel van Kaizen en Lean. Maar met ware enthousiasme en goede supporters kan je ver komen. Geef de optimisten en kartrekkers kansen. Niet door revolutie, maar door evolutie. Gun ze de tijd. Het veranderen moet van binnenuit gaan groeien. Denk niet aan overwinningen op de korte termijn. Dat zal bij Obama waarschijnlijk ook zo gaan. Om veranderingen door te voeren hebben we meer Obama’s nodig die de directies weten te bewust te maken wat er moet veranderen en de medewerkers weet te motiveren om de veranderingen in te zetten. Zoek uw eigen supporters. Verbeteren gaat echt niet van zelf. Als eindeloze optimist geloof ik, ook in verandering en verbetering.

 

Wie pakt die Obamo-rol onder u op binnen uw organisatie? En hoe gaat u het doen?

 

Yes You Can!

 

 

Reageer op dit artikel