blog

Brains

Home

Brains
Einstein

Het beste medicijn voor lastige logistieke projecten is om ervoor te zorgen dat er voldoende brains in uw organisatie aanwezig zijn. Veel is er geschreven over lastige systeemimplementaties: projecten worden te laat en over budget opgeleverd en de oorzaken zijn legio: het pakket paste niet, te weinig training, integratie issues, requirements niet duidelijk, de planning wordt niet opgevolgd, dat soort zaken.

Maar al die problemen zijn oplosbaar als u ervoor gezorgd heeft dat er in uw organisatie voldoende slimme mensen rondlopen.

 

Het is niet voldoende om bij aanvang van een grote implementatie veel geld uit te geven aan goede consultants. Die consultants hebben namelijk een gesprekspartner nodig bij de klant die liefst op hetzelfde niveau over de problematiek kan praten. Voor een consultant is het onmogelijk om in een paar maanden een bedrijf tot in detail te doorgronden. Daarom is het belangrijk dat er interne mensen zijn die zowel het juiste conceptuele niveau kunnen bereiken én de details van de organisatie kennen. Dit betekent dat de functionele requirements van betere kwaliteit zullen zijn, dat issues sneller worden herkend en opgelost, dat er beter wordt gecommuniceerd. De brains in uw organisatie werken als haarlemmerolie voor alle projectactiviteiten.

 

Hoog opgeleide mensen in dienst nemen lijkt misschien duur, maar deze mensen verdienen hun geld dubbel en dwars terug als uw organisatie voor een grote verandering staat. Ze zijn in staat om de voorgestelde oplossing te begrijpen, en welk probleem er wel en niet door wordt weggenomen. Het alternatief is om uzelf over te leveren aan consultants, een kaarsje te branden en te hopen op mooi weer…

Reageer op dit artikel