blog

Bedrijfsgegevens zijn vervuild

Home

Bedrijfsgegevens zijn vervuild
aps

De kwaliteit van de gegevens die we nodig hebben om te plannen is erg slecht. Orders hebben regelmatig onmogelijke afmetingen, leverdata en zelfs hele orders zijn eigenlijk achterhaald en horen niet meer in het systeem thuis. Hoe gaan we hiermee om tijdens de APS-implementatie?

Diagnose

Juiste en volledige data is een van de basisvoorwaarden voor een succesvolle APS-implementatie. Er wordt wel eens gesteld dat vijftien procent van de efficiencyverbetering in de operatie bij de implementatie van een APS puur toe te

schrijven is aan het feit dat de data wordt opgeschoond. Dat suggereert dat u best met APS kunt beginnen als uw data er nog niet klaar voor is. Maar maakt u zich dan klaar voor vertragingen, frustraties, en een groter risico op een mislukte implementatie.

 

Advies
Vraag uzelf af: waarom is onze data niet betrouwbaar? Heeft u uw proces wel voldoende op orde voor een geavanceerd hulpmiddel als een APS? En hoe gaan de planners nu om met de incomplete en incorrecte data?

 

 

Reageer op dit artikel