artikel

Kosten besparen op uw ‘afval’verwijdering

Home 646

Kosten besparen op uw ‘afval’verwijdering

Techno Trend Milieutechniek Nederland verzorgt al ruim 25 jaar het advies, de verkoop, service en onderhoud op het gebied van balen-, briket- en afvalpersen. In 1993 zijn ze exclusief importeur geworden van het Duitse merk Strautmann Umwelttechnik GmbH uit Glandorf. Deze laatste ontwikkelt en produceert balen-, briketteer-, en afvalpersen.

– Sponsored content door Techno Trend Milieutechniek Nederland –

De persen worden ingezet om volumereducering van recyclebaar materiaal zoals karton, folie, PET-flessen, Tetra-pak en Airpop te kunnen realiseren. Hierbij worden baalgewichten tot 500 kg. bereikt. Strautmann heeft bij de machineontwikkeling het doel om de recyclingprocessen van haar klanten te optimaliseren.

Dankzij de compacte bouwwijze van de Strautmann-persen, kunnen deze direct geplaatst worden daar waar het recyclebaar materiaal vrij komt. Daardoor hoeven medewerkers geen lange loopwegen meer af te leggen en wordt hier veel arbeidstijd mee bespaard. De persen verschaffen orde, netheid en ruimte in bedrijven. De interne recyclinglogistiek van bedrijven wordt door de inzet van een pers sneller en rendabeler.

Vrachtwagens en zeecontainers kunnen door de verdichting van het recyclebaar materiaal in balen of briketten optimaal beladen worden. De externe transportkosten worden daarmee sterk gereduceerd. Door het geringe aantal transporten wordt gelijktijdig minder CO2 uitgestoten en het milieu minder belast.

Door de verkoop van balen en briketten worden bovendien inkomsten gegenereerd. Kosten voor de lediging en huur van containers komen hierdoor te vervallen. Door het verdichte recyclebaar materiaal direct aan papierfabrieken en recyclebedrijven te verkopen, wordt er een hogere opbrengst behaald.

Met een briketteerpers voor het verdichten van PET-flessen, Tetra-pak en drankenblikjes is Strautmann marktleider in de drankenindustrie van Duitsland. Hier is de onderneming al meer dan 20 jaar bekend vanwege de hoge beschikbaarheid van de Strautmann BrikPress.

Vernieuwend: Strautmann AutoLoadBaler uniek in de markt

De AutoLoadBaler met geïntrigeerd inzamelsysteem is de conventionele balenpersen ver vooruit. Oorspronkelijk is deze Strautmann AutoLoadBaler ontwikkeld voor de supermarktbranche, maar vanwege haar grote voordelen van het inzamelsysteem wordt deze automatische balenpers steeds vaker ingezet in de industrie, logistiek en automobiel branche.
Handmatig vullen van de persruimte en het scheuren van kartonnen verpakkingen is geschiedenis – de Strautmann AutoLoadBaler met het geïntegreerde inzamelsysteem doet dit werk automatisch!

Functiebeschrijving:

Kartonnen verpakkingen en dozen worden, eenvoudig en direct daar waar het materiaal vrij komt, in de inzamelwagen gegooid. De met karton gevulde inzamelwagen wordt vervolgens naar de Strautmann AutoLoadBaler gereden en in de zijkant van de pers geschoven. Na het indrukken van de startknop wordt de bodem van de inzamelwagen omhoog gebracht en word het karton automatisch via rotoren in de persruimte getransporteerd. Met 53 ton perskracht worden dan hoog verdichte en direct verhandelbare balen geproduceerd. Niet alleen het automatisch vullen van de persruimte bespaart immens veel arbeidstijd, ook worden hoge besparingen gehaald door de Strautmann AutoLoadBaler intern te plaatsen. Loopwegen worden hiermee verkort en personeels- en tijdinspanning gereduceerd! Het personeel heeft nu meer tijd voor de Core Business.

Foto's

Reageer op dit artikel