artikel

Wat is de Logistieke Kaart (hotspots) van Nederland?

Home

Wat is de Logistieke Kaart (hotspots) van Nederland?

Logistiek Magazine stelt sinds 2006 elk jaar de Logistieke kaart van Nederland samen. Op deze kaart staand de belangrijkste logistieke hotspots van Nederland gerangschikt. De poster met daarop de logistieke hotspots wordt verzonden met Logistiek Magazine.

De resultaten van de hotspotverkiezing van de afgelopen 10 jaar tonen aan dat de belangrijkste logistieke hotspots in Nederland, en dan met name Venlo-Venray (9 keer winnaar), West-Brabant (3 zeges: in 2008, 2009 en 2012) en Tilburg-Waalwijk, in een hevige concurrentiestrijd zijn verwikkeld zijn bij het binnenhalen van logistieke bedrijvigheid.

Zes criteria bepalen logistieke hotspot-ranking

De Logistieke Kaart van Nederland met daarop de belangrijkste logistieke hotspots van ons land is tot op heden tot stand gekomen op basis van 6 criteria:

1) beschikbaarheid grond en panden;

2) aanwezigheid goede infrastructuur;

3) bereikbaarheid logistieke knooppunten;

4) medewerking overheid en gemeenten;

5) beschikbaarheid personeel opleidingen;

6) inzetbaarheid motivatie medewerkers

Wie de meeste stemmen krijgt, wint

Een panel van rond de 35 logistieke experts beoordelen de logistieke hotspots door een online enquête stemmen te geven aan bovenstaande 6 criteria. Sinds 2016 is de stemprocedure zo ingericht dat de panelleden hun stemmen geven door per criterium een top-10 samen te stellen van de in hun ogen best presterende logistieke regio’s.
De logistieke hotspot die de meeste stemmen krijgt en gemiddeld de hoogste noteringen behaald in de top-10’s per criterium wint de logistieke hotspotverkiezing. De ranking wordt uiteindelijk afgebeeld op een poster met daarop de Logistieke Kaart van Nederland.Summit Logistieke Hotspots E-brochure

Editie 2017 Logistieke kaart van NL

De logistieke hotspot van 2017 wordt uitgereikt tijdens de Summit Logistieke Hotspots. Deelnemers aan dit event krijgen de poster mee naar huis.

Download de e-brochure over de Summit Logistieke Hotspots op 16 mei

 

Reageer op dit artikel