artikel

7. Modegevoeligheid in moderne supply chains

Home Premium

7. Modegevoeligheid in moderne supply chains
Mieke Damen en Ton de Kok

Met Mieke Damen (Mexx) en prof. dr. Ton de Kok (TU Eindhoven)

Aan interessante concepten met goede bedoelingen heeft de logistiek geen klagen. De praktijk was echter weerbarstiger en de vertaalslag bleef veelal uit. De modewereld leerde zonder poespas en met opgestroopte mouwen beter voorspellen en beter bestellen. Hou het strak en simpel, is het credo de vice-president. Differentieer naar producten en klanten, onderwijst de professor. Logistiek mag niet teveel om het lijf hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Wie is wie?

Prof. dr. Ton de Kok (50) studeerde wiskunde en economie in Leiden. In 1985 kwam hij in dienst bij Philips, eerst als consultant bij CQM, later als logistics innovation mana-ger bij CE. In 1992 werd hij hoogleraar aan de TU Eind-hoven met de leerstoel kwan- titatieve analyse van logistieke beheersingssystemen.

Mieke Damen (49) kwam in 1985 bij Mexx en vervult daar sinds 2006 de functie van vice-president operations, waaronder logistiek. Damen is lid van de Commissie Van Laarhoven en binnen de commissie voorzitter van de werkgroep imago logistiek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


1. Mieke Damen over veerkracht in de supply chain

 


2. Ton de Kok over logistieke ontwikkeling

 


3. Mieke Damen over differentiëren binnen collecties

 


4. Ton de Kok over belang van parametiseren

 


5. Mieke Damen over transparantie in de keten

 


6. Ton de Kok over eenvoud in processen

 

 

[fotoalbum]

 

Lees hier het interview zoals dat is gepubliceerd in vakblad Logistiek

Reageer op dit artikel