Sprekers


Plenaire sessie


 

Het verhaal achter de bouw van het grootste geautomatiseerde distributiecentrum ter wereld van online warenhuis Wehkamp
 
Met de realisatie van het grootste geautomatiseerde E-Commerce magazijn ter wereld in Zwolle, is wehkamp.nl klaar voor de toekomst. Het aandeel online retailbestedingen door de Nederlandse consument zal alleen nog maar toenemen, meer aanbieders, buitenlandse toetreders, verbreding van assortimenten, betere dienstverlening, versnelling van levertijden, een aantal elementen die hier van invloed op zijn en zullen zijn. Als marktleider moet je vooruit blijven kijken om de in de estafette steeds voorop te blijven lopen. Andries van Daalen, programma directeur van RFS Holland Holding BV, het moederbedrijf van onder andere wehkamp.nl, neemt U mee in de wereld van e-commerce logistiek.
 
 

Andries van Daalen is Programma Directeur bij RFS Holland Holding BV (wehkamp.nl/fonq/create2fit en lacent). In deze rol is hij verantwoordelijk voor de realisatie van het grootste geautomatiseerde e-commerce magazijn ter wereld in Zwolle (aanvang bouw november 2013 en oplevering zomer 2015).

Daarvoor was Andries, als directeur van Wehkamp BV,  verantwoordelijk voor de Operations en voor de assortimenten Elektronica binnen wehkamp.nl. 

Naast zijn huidige functie is hij ook:

  • Lid Raad van Toezicht (ROC) Deltion College Zwolle
  • Lid Raad van Advies masteropleiding Supply Chain Management RU Groningen
  • Lid Bestuurstrio Beter Benutten Netwerkstad Zwolle-Kampen

 

Kennissessies


Nieuw dit jaar zijn de kennissessies tijdens Logistiek Live. Voordat u met de bus vertrekt naar de verschillende oplossingen in de magazijnen, volgt u een kennissessie die aansluit bij het thema van uw route. Thema’s dit jaar zijn:

  1. Warehouse Management Systemen – Eric Hereijgers (St. Onge)
  2. Voorraad Optimalisatie – Jan Kraaijeveld (Slimstock)
  3. Material Handling Systemen – Robert Kusters (Omron)

 

1. Warehouse Management Systemen

 

De logistiek is continu in beweging. Het logistieke proces moet continu bijgestuurd worden, om de juiste logistieke service te kunnen leveren. WMS-systemen worden enerzijds meer parametriseerbaar waardoor de gewenste aanpassingen eenvoudiger doorgevoerd kunnen worden. Anderszijds wordt er steeds meer belang gehecht aan een robuuste, gestructureerde en gestandardiseerde oplossing in plaats van een volledig geoptimalsieerde maar inflexibele oplossing. De “what if” scenario’s worden steeds meer meegenomen, tijdens de ontwerp en implementatie trajecten.

Eric Hereijgers is de spreker van deze kennissessie.

 
 

Eric Hereijgers (1964) is senior consultant bij St. Onge Company.Hereijgers was hiervoor onder meer senior consultant bij Total Logistics.Hij studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. 

Additioneel:
Gastdocent op “Avans+ Improvement Professionals” te Breda en bij de Emlog mastersopleiding. Verzorging lezingen bij diverse andere opleidingen, symposia en congressen. Verzorgen van artikelen voor logistieke vakliteratuurLid van de jury van Het Veiligste Magazijn van Nederland.

Kennisgebied:
Ervaring in het oplossen en implementeren van material handling-vraagstukken in productie-omgevingen, magazijnen en distributie centra. Dit geldt zowel voor nieuwe locaties als voor bestaande locaties; bij bestaande locties gaat het vaak om re-enigneering projecten. Belangrijk onderdeel van het ontwerpen en inrichten van magazijnen en dc’s is de selectie en implementatie van WMS-systemen. Bij de opstart van nieuwe operaties wordt tevens ondersteuning gegeven bij het (gefaseerd en) gecontroleerd in gebruik nemen van de nieuwe systemen en processen.

 
2. Voorraad Optimalisatie
 

Bij veel bedrijven zit het werkkapitaal grotendeels vast in de verkeerde en incourante voorraad. Daarnaast willen bedrijven met minder voorraad uw rendement verhogen, maar mag dit alles niet ten koste gaan van het servicelevel.Het onderscheidend vermogen van organisaties is de mogelijkheid om on time, in full, met minimale interventie en foutloos te kunnen leveren. Toch wordt veelal enkel en alleen met de KPI ‘hoogte van de voorraadwaarde’ gestuurd, terwijl er zoveel meer mogelijkheden zijn om een bedrijf beter te laten renderen. 

Jan Kraaijeveld is de spreker van deze kennissessie.

 
 

Jan Kraaijeveld is expert op het gebied van voorraadoptimalisatie. In zijn hele carriere komt een passie voor de Supply Chain en in het bijzonder de optimalisatie van processen tot uitdrukking: tijdens zijn werk bij bedrijven als DHL, TDG, C1000 en DKSH heeft hij uitgebreide kennis opgedaan over verschillende aspecten binnen voorraadbeheer.

Naast zijn gewone werk is hij altijd actief betrokken geweest bij diverse logistieke platforms. Jan werkt sinds begin 2010 met veel enthousiasme voor de snelgroeiende Slimstock organisatie als Business Development manager. Hij geeft de Slimstock opleiding Voorraadoptimalisatie, waaraan inmiddels meer dan 100 bedrijven met groot succes aan hebben deelgenomen.

De missie van Jan is om bedrijven beter laten presteren op het gebied van forecasting en voorraadmanagement!

 
3. Material Handling Systemen

In de kennissessie over Material Handling Systemen legt Robert u aan de hand van praktijkvoorbeelden, trends en ontwikkelingen uit wanneer en op welke manier mechanisatie een toegevoegde waarde binnen uw magazijnprocessen kan hebben.

Robert Kusters is de spreker van deze kennissessie.

 
 

Magazijnlogistiek is de grote passie van Robert Kusters, die hij op enthousiaste manier wil delen. Met de focus op het maximale rendement van medewerkers en kubieke meters helpt Robert bedrijven met het bedenken en invoeren van slimme oplossingen op het gebied van magazijninrichting, logistieke processen en de besturing.

Robert studeerde Logistiek Management aan de Vervoersacademie in Venlo en heeft een ruime bagage van meer dan 20 jaar praktijkervaring in magazijnlogistiek, waarvan 10 jaar als logistiek adviseur. Sinds 2013 werkt hij voor Omron bij het European Distribution Center in Den Bosch en leidt hij het transformatieproces naar een First Class Omron Warehouse.